Midsommar!

Midsommarhelgen har fullkomligt flugit iväg! Dagarna har varit intensiva och roliga! I år har det varit en mycket bra midsommar! På fredagen samlades vi på vår altan för lite traditionell midsommarlunch!




Sedan bar det av ner till Kanalparken för att dansa runt midsommarstången! För en gångs skull så bjöds det på strålande solsken! Underbart!!










Elsa fick dansa med farmor! :-)

Lördagen spenderades i Hillringsberg! Dit anlände vi efter många om och men på lördagkväll! Vi hade Åsas husvagn med och sov strax utanför parken. Här följer lite bilder från förfesten! Lite grill i strålande solsken, och humöret var på topp!!







Hoppas alla har haft en lika trevlig midsommar som vi! Nu väntar ovh längtar vi till semestern!!

Kram

Efter att ha plockat lite blommor till i m...

img_0149 (MMS)

Efter att ha plockat lite blommor till i morgon njuts det av marängswiss på altanen!


nytt drev och trevlig läkare!

Ja, idag var äntligen vårt "nygamla" drev till båten klart så vi packade in oss i bilen och styrde kosan mot Karlstad. Jag och Elsa hoppade av på Bergvik och shoppade lite medan Jonas och tjejerna fortsatte mot "båtaffären" och BILTEMA. Kan jag, så hoppar jag gärna över den affären... Guuuuuud så tråkigt!

Tova är fortfarande inte bra i sin fot som hon skadade på något sätt i måndags när hon hoppade studsmatta. Det har alltså gått 3 dagar, och hon haltar fortfarande. Vi var in till vårdcentralen igår,och Dr Artur klämde och kände och konstaterade att hon inte verkade ha så ont i lederna utan han fick vrida på ganska bra. Han skickade hem oss med ett "psykologiskt" bandage, och vips så kunde hon stödja på foten! :-) Men hon haltar ganska bra fortfarande, och så i eftermiddags ringde Dr Artur för att fråga hur det var med TOva och foten! Det tyckte jag var riktigt bra och trevligt, och omtänksamt gjort! Han ska ringa mig i morgon bitti för att se hur det går, och om hon fortfarande haltar i morgon så blir det nog en röntgen ändå. Det va riktigt kul att se att han följer upp patienter så här! Man känner sig verkligen omhändertagen när man kommer dit, tänkt vad lite konkurrens kan göra! :-)

Igår var vi även på nya BVC och kollade igenom hela barnaskaran på en och samma gång! :-D Vägning och mätning stod på schemat, och Tova fick göra delar av sin 4års kontroll. Alva fick även ta vaccinspruta som de ska ha vid 5½ års ålder. Det gick jättebra, och hon va såå himla duktig!

Nu ska jag nog gå och rota upp nåt gott att knapra på.....

Trevlig midsommar på er!!


Jag bjuder på en härlig bild på fröken E när hon kalasar på agg och macka! Hon älskar att plocka och äta själv, och man får sanera hela köket efteråt....!

god grill och misslyckad efterrätt...

Ja, idag drog vi igång grillen nu på kvällen. Fläskfilé, färskpotatis och majskolvar stod på menyn,och Annas gooooda tårta till efterrätt... Tyvärr skar sig grädden och blev jättekonstig så den va inte alls god... :-( Och vi är inte så pjåkiga, men jag fick faktiskt slänga det mesta.... :-( Anna lovade att bjuda oss på en "rikitg" nångång och det ser vi fram emot! ;-)

Idag har jag faktiskt hunnit legat i solan en timme medan Elsa sov i skuggan. Det hör inte till vanligheterna, och det va riktigt skönt! Sedan gick vi in och rensade ur min garderob! Skickar vidare massa kläder, och hittade en hel del mammakläder som ska säljas vidare. Nu är det slut med barnafödandet här, nu får andra ta över! ;-) Är det någon som är intresserad av dom så hojta till!!

Tova ramlade och skadade sig när dom hoppade studsmatta förut... Hon verkade ha jätteont och har inte velat stödja på benet på hela kvällen.. Men jag får klämma och känna utan att det gör ont, så jag hoppas att inget är brutet i alla fall...! Vi avvaktar i natt så får vi se hur det är i morgon.... Inge kul det där, alla varnar för all askador dom kan få, men man hoppas ju att de ska klara sig utan frakturer i alla fall...

Nu ska jag stänga ner och åka till mor och hjälpa till att städa lekrummet, som snart intas av Boråsbor som kommer hem över midsommar! *gilla*

Ha en bra kväll!!

Idag har vi grejat här hemma hela dagen. N...

img_0205 (MMS)

Idag har vi grejat här hemma hela dagen. Nu avslutar vi helgen med lite fajitasmys!! I morgon är det vardag och dagis igen!


Alva har precis kommit hem från fotbollsav...

img_0200 (MMS)

Alva har precis kommit hem från fotbollsavslutningen  hon fick åka med Åsa eftersom Tova hade lite feber nu ikväll. Tova och Elsa sover så vi har det lugnt!


bad och 7 års kalas!

Idag har jag och Elsa varit och träffat mammor och barn från vår massagegrupp! Vi var bjudna hem till Camilla och William där vi fick supergod paj och kaffe! Smaskigt! Elsa röjer ju på som vanligt och försöker, om inte käka upp, så åtmindstone smaka lite på dom andra bebisarna! :-) Alltid lika kul att ses, och vädret va underbart så vi satt ute!

Sedan bar det av till dagis och hämtade barnen, och så drog vi direkt till Källarbacken där barnen badade lite medan jag och Elsa njöt på en filt! När vi kom fixade vi iordning oss och åkte till Engla som fyller hela 7 år idag!! *GRATTIS* Där bjöds det på nacos och god tårta! Mycket gott!

I morgon är det avslutning på fotbollen för Alva, sedan ska Jonas ut med jobbet så jag och tjejerna blir själva under kvällen.

Nu ska jag njuta av kvällen och lugnet!

Idag fick det bli promenad i det fina vädr...

img_0194 (MMS)

Idag fick det bli promenad i det fina vädret till dagis! Fröken borde va trött efter att ha hållit oss vakna i natt, men icke...


Har lämnat barnen på dagis. Elsa somnade i...

img_6807 (MMS)

Har lämnat barnen på dagis. Elsa somnade i cykelstolen på hemvägen så det va bara att bära in henne. Nu sitter jag på vår "tillfälliga" trapp ner i trädgården och njuter av en kopp kaffe i solen!! Meningen är att det ska bli en altan här men det har vi inte tid eller råd med nu så Jonas slängde ihop en trappa så man i alla fall kommer ner i trädgården utan att behöva gå runt hela huset!


Vi sitter i bilen och väntar på att Jonas ...

img_5249 (MMS)

Vi sitter i bilen och väntar på att Jonas och tjejerna ska handla färdigt... Elsa sov så vi stannade kvar men hon vaknade så fort dom gått ur bilen.. Men än så länge är hon go och gla!!!


...

Migränanfallet va långt och smärtsamt, men idag mår jag  bra! Hade som träningsvärk (??!!) i huvudet igår kväll, en mycket skum känsla!

Idag har jag, Tova och Elsa fikat på stan, jättemysigt! Vi fick sällskap av Åsa, Anna och Husse, trevligt! Alva ville stanna kvar hos pappa och hjälpa honom att greja i båten. Vi hade hoppats på att få den i sjön snart, men det visade sig att drevet har frusit sönder under vintern, och att vi måste köpa ett nytt.... :-( Det kostar mellan 5-30 000 kronor för ett nytt! *suck* Så det verkar inte bli nån sjösättning än på ett tag..

Nu väntar jag på Jonas som är nere på stan och hämtar pizza! Mumma!

Trevlig lördagkväll på er allesammans!

migrän och galen bebis...

Ja, det är vad som upptagit min tid de senaste dagarna... Vet inte  vad Elsa har kommit in i för jobbig period.. Hon gnäller och skriker rakt ut, hon kastar sig när man håller henne och är allmänt missnöjd.. Inget jag gör verkar duga, och jag blir ganska frustrerad kan jag säga... Jag hittar liksom inget "knep" som får henne lugn och avslappnad, utan hon bara gråter och skriker... Hon gillar inte heller att vara på golvet, utan kryper efter mig och ställer sig mot mina ben och gråter om jag inte tar upp henne direkt.. *suck* Vilket naturligtvis slutar med att jag bär runt på henne hela dagarna, vilket gör att ryggontet  kommer som ett brev på posten... Jag är trött.... Det ska bli väldigt skönt när Jonas går på semester, men det är lååååånga veckor kvar... Han tar henne så fort han kommer hem, men ofta så måste han ju greja med nåt så då blir det jag som bär på henne i alla fall.... Jag är trött.... I kroppen och i huvudet....

Att jag sen har åkt på migrän gör ju inte saken bättre.... Har haft så himla ont i natt så jag har inte orkat sova. Sen har jag sprungit mellan Tova och Elsa hela natten eftersom Tova gråter på nätterna, vi ska till SVEA senare idag och kolla så det inte är öronen som spökar igen.. Och Elsa vaknar när jag inte ligger bredvid... Så 4 somnade jag i natt... Har jag sagt att jag är trött??


En mycket bättre dag!

Dagen har så här långt varit mycket bättre än gårdagen, då alla va så himla trötta efter resan ner till Göteborg.. Idag körde vi Alva till dagis mellan 10-11 för det skulle bli kalas för barnen som ska sluta där och börja skolan. Tova ville inte, och idag fick dom välja. Så när vi släppt av Alva åkte jag, Tova och Elsa ner till Domus och handlade lite, bla annat jordgubbar som vi fick till efterrätt idag!!



Årets första, och det smakade gudomligt!


Barnen har pysslat lite i sina pysselböcker, och det är bara Elsa som håller låda här hemma...



Ikväll ska vi på sommarfest på mitt jobb! Det ska bli jättekul att träffa alla barnen igen, nu var det längesen jag var där och hälsade på.  Efteråt ska personalen ut och käka mat, smaskigt!


Blogg via iPhone

NU SKA VI SE OM DET FUNKAR ATT BLOGGA VIA MIN IPHONE! FATTAR INTE HUR MAN FPRFÖR SMÅ BOKSTÄVER MEN DET SKA NOG FIXA SIG! SKA SE OM JAG TILL OCH MED FÅR IN NÅT KORT...

oj vad tiden går!

Ja, nu är det ju evigheter sen jag uppdaterade! Någon som är förvånad?? ;-)

Jag har ju fått min iPhone, vilket gör att jag sällan sitter vid datorn längre, jag fixar ju allt vid mobilen numer. Jag ÄLSKAR den, den är jättebra!! :-D

Dom senaste veckorna har varit mycket lugnare än förut, mycket delvis för att rummen är klara och att vi inte drar igång med nåt nytt projekt förns efter semestern. Då ska Elsas rum, vårt sovrum och badrummet fixas, men det är spm sagt ett senare problem! Nu har vi tagit tag i altanen, pch fått den iordning! Jag satte tyg på väggarna för attfå det lite mysigare,och jag blev faktiskt riktigt nöjd! Vi ska ju bygga ut altanen inom en snar framtid och vill inte lägga för mycket tid och pengar på den nu, man jag va så trött på att det är så tråkigt och läskigt där ute så jag drog till IKEA och lät min estetiska ådra (???) jobba lite! ;-)




Jag köpte billigt tyg som jag bara häftade upp! Lite annorlunda och knasigt, men jag tyckte i alla fall att det blev bättre än innan!!

Tyget i närbild



Jag bjuder på lite bilder av vad de senaste veckorna innehållit för oss!

Bad på Källarbacken har vi hunnit med! Kallt men fullt "badbart" för barnen!



Ett besök på Åmåls Djurpark har vi också hunnit med!



Fröken Elsa har kommit upp på fötterna nu. Hon blir så stor ju, min lilla bebis! Hon ställer sig mot allt, och försöker även ta några vingliga steg utefter möblerna, eller som här, Alvas cykel.



Igår packade vi in oss i bilen och styrde kosan mot Göteborg och Universeum! Vi köpte med lunch och bjöd in oss hos AnnaKarin och Anders, som sedan hängde med till Universeum. Vi hade en jättebra dag och barnen var nöjda, men trötta!



Alva och Tova kollar in fiskarna!





Idag blir det inte många knop här hemma. Barnen somnade inte på vägen hem, utan va vakna till halv 12 å dom stupade i säng! Så det blev inget dagis idag utan vi laddar om här hemma idag.

I morgon är det avslutning på mitt jobb, och jag och barnen är bjudna dit. Det ska bli kul, hoppas bara att vädret samarbetar. Sedan ska vi käka mat på Charlottes! Det ska bli gott!


RSS 2.0