Sliten idag....

Just nu sitter jag på golvet i köket och gömmer mig för Elsa... Just nu är hon nöjd i vardagsrummet med tjejerna, så jag vågar inte visa mig... Jag vet inte om hon börjar bli sjuk eller nåt för hon har snurrat två nätter i rad nu, och är mer grinig än vanligt nu under dagen... Inte ens sova vill hon göra.... Hmm... Jag som tänkte att hon skulle sova nu så att vi kunde cykla en sväng när hon vaknar... Solen skiner ute och det verkar vara riktigt härligt höstväder ute... Men vi har varit inne hela dagen så lite luft måste vi se till att få i eftermiddag! Vi inledde dagen med fikafrämmande! Trevligt! Sedan blev det lunch, ris och torsk i ugn stod på menyn. Smask! I morgon ska jag vara med tjejern på dagis!! Det ska bli mysigt! Elsa ska vara med faster en stund på förmiddagen. Mysigt att få vara bara med dom stora en stund! Nu brakar det loss där inne så dags att sära på ungarna... ;) Tjing!!

Det gäller att sysselsätta sig själv när m...

img_1070 (MMS)

Det gäller att sysselsätta sig själv när mamma lagar mat och inte har tid att leka....


Vi trotsade regnet och tog oss till biblio...

img_1060 (MMS)

Vi trotsade regnet och tog oss till biblioteket för en sagostund. Elsa utforskar allt!


Nu är det karuselldags!!!

img_1050 (MMS)

Nu är det karuselldags!!!


Elsa har fått massa prickar i ansiktet.. S...

img_1039 (MMS)

Elsa har fått massa prickar i ansiktet.. Ser ut som bett av nåt slag men så många?! Ingen annan som har fått heller...


tandläkar besök

Ja, idag var det dags för Tova att visa upp tänderna hos tandläkaren.... Sist vi var där så vägrade hon gapa, så vi fick komma tillbaka... Men idag så förklarade hon redan innan vi åkte att: "nu var hon minsann 4 år, och då fixar man att gå till tandläkaren, mamma!" Jaja, tänkte jag, vi får väl se... Men väl där så studsade hon upp i stolen och gapade som aldrig förr! Mammas goding! Hon har tydligen emaljförändringar på en del tänder... Det hade inget med borstningen att göra utan det var nåt som blivit när hon fick tänderna... Man blir ju lite nervös att det är vi som slarvat med borstningen, men jag tycker själv att vi är noga med det där, och det brukar inte vara några problem med att få borsta... Antagligen så kommer hon behöva fixa till dom tänderna lite framöver, eftersom det lättare blir karies i dom... Huu.... Så nu blir hon kallad om några månader så att hon får vänja sig vid stället och så blir det nog någon form av "lagning" om ett år ca. Jobbigt tycker mamman....! Idag har vi haft en väldigt mysig dag här hemma! Barnen leker bra tillsammans igen, och Elsa är mer och mer nöjd. Vi har spelat spel och grejat... Jag inser att tiden går för fort och snart ska jag börja jobba igen, vilket känns jobbigt faktiskt... Jag njuter så av att vara hemma med barnen, även om man är trött så man kan grina ibland.... Jag hade gärna varit hemma betydligt längre om det hade gått... Med Alva har jag ju varit hemma mycket, och hon har inte varit alls så långa dagar på dagis... Elsa kommer få börja på dagis direkt och gå heldagar... Även om jag "bara" jobbar 75% så känns det så där... Tjing på er!

hmm..

Undrar bara lite försiktigt varför det inte blir några mellanrum när inlägget publiceras....? Jag = fruktansvärt dålig på detta....

tisdag...

Ja, fy fasen va trött jag är idag... Eller ja, de senaste dagarna har jag varit helt färdig, vill bara sova hela tiden, fattar inte vad det är för fel, men jobbigt är det i alla fall! Idag är vi helt lediga, har inga planer under dagen... Funderar på om jag ska packa in oss i bilen och dra till Åmål efter lunch... Behöver byta Tovas cykelhjälm som inte riktitg funkar som den ska... Visst är det typiskt, vi köpte en "riktigt" hjälm, den kostade ändå 350 kr, men har redan börjat krångla, bandet runt huvudet snäpper liksom lös så hjälmen sitter inte alls bra. Vi cyklar ju en hel del så man vill ju att hjälmen ska sitta bra. Alvas hjälm köpte vi för 150 kr på leksaksaffären, och den har varit hur bra som helst! Dyrast är inte alltid bäst.... I eftermiddag ska tjejerna få åka upp till favvokusinerna för att leka lite, jag och Jonas ska försöka klyva lite ved... Vi har hur mycket som helst på "to do" listan, men vi hinner ju inte med.. Nu är det vedan och båten som ska fixas, sedan är det bara att fortsätta med byggandet av Elsas rum och badrummet.... Puh.... Jag har egentligen en massa kul saker också som ska planeras och fixas, men det är svårt att hinna med... Jag måste nog be om lite hjälp där.... och jag tror inte att det ska vara svårt att få tag på frivilliga... Hoppas jag... :-) Jag måste bara nämna något litet om valet också... Tänk att folk blir så engagerade, förvånade och förbannande NU, EFTER valet... Tänk om alla hade tagit reda på fakta före, och engagerat sig lika mycket innan det var avgjort... Det är som vanligt lätt att vara efterklok.... Det ska bli väldigt intressant att se hur regeringen löser detta, jag kan inte riktigt se det positiva med att ha ett främlingsfientligt parti i riksdagen, men nu är dom ju där pga att svenska folket har röstat in dom.. Jag tycker kanske inte att ignorera dom är det bästa sättet, men jag tycker heller inte att regeringspartierna ska samarbeta med dom... Man hoppas att dom får en tankeställare och tar tar i integrationsfrågor på rätt sätt, inte på SD´s sätt.... Tack för mej, hej!

va faaaaaaan.....?

Vad händer? 4 år till med moderaterna, och DESSUTOM rasister i riksdagen?!?!!?

Sitter just nu och kikar på fina pojkar i ...

img_0993 (MMS)

Sitter just nu och kikar på fina pojkar i ladys night!


Val...

Ja, det är inte lätt, men man måste rösta... Annars har man ingen rätt att klaga sen... Och DET gör folk... Men när man väl har en chans att påverka, da tar man den inte... Jag fattar inte.. Sen får ju alla rösta på vad dom vill, men vi lever i en demokrati, och det bygger ju på att folk och allmänheten är med och säger sitt... Jag förstår inte de som väljer att rösta blankt... Då kan man ju lika gärna inte rösta alls... Men i detta läge som vi är i nu, med SD på väg in i riksdagen... Borde då inte alla göra vad de kan för att de inte ska komma in? Om man inte röstar, eller röstar blankt, då ökar ju risken för att de kommer in i riksdagen... Hellre en moderat vid makten än en Sverigedemokrat.... Fast allra helst en RödGrön regering... Det är min åsikt... Och här kommer en stor del i varför jag väljer och hoppas på en RödGrön regering... Läs och fundera.... www.klamydiabrevet.blogspot.com/2010/09/sveket.html

Fredag...

Idag har vi som sagt haft lite fredags mys med barnen här hemma! Film och tacos! Tova fick välja mat eftersom hon har fyllt år och då blev det så klart tacos! :) jag buzzar om lovefilm, som så här långt verkar super bra! Man fyller i en filmlista med filmer som man vill se, och sen så skickas de direkt hem. Fritt porto tillbaka, och så kommer nästa paket hem när man skickar in de filmer man sett! Idag har barnen kikat på Iceage 3. Mycket spännande! Själv ska jag kika på The Proposal med Sandra Bullock ikväll! I morgon ska jag ut och svänga mina lurviga! Jag och två kompisar ska på ladys night i Karlstad! Sen blir det efterfest och grejer! Det ska bli super kul!! Vi åker redan kl 12 i morgon och ska svänga in på bergvik och se om vi hittar nåt kul att shoppa! Jonas ska ta upp båten imorgon så barnen ska vara en sväng hos farmor. Hoppas Elsa sköter sig.... Idag har hon varit hur go som helst, hon har blivit en riktig krambebis!! *gilla* :) I går var jag hos en sjukgymnast med min rygg... Vet inte vad jag tyckte riktigt, men jag fick några övningar som jag har kört, med följd att jag har riktigt ont idag... :( men jag får ge det en chans och köra på fram till nästa vecka då jag ska dit igen... Jag är skittrött på att ha ont.. Läste en bra blogg, på tal om att ha ont, har inte adressen nu men jag ska länka dit senare... Det ger en en liten tankeställare... Alla som inte bestämt sig vad de ska rösta på borde läsa den... Nåja, länk kommer... Nu är filmen slut så vi ska puzzla lite innan det är dags för sängen, och därmed lite mamma+pappa tid!!

Buzzar just nu om Lovefilm! Hyrfilm rakt n...

img_0988 (MMS)

Buzzar just nu om Lovefilm! Hyrfilm rakt ner i brevlådan! Verkar perfekt tycker jag! Så nu blir det fredagsmys med Iceage 3 och tacos!!


Här är en av favvosakerna som Tova fick på...

img_0969 (MMS)

Här är en av favvosakerna som Tova fick på kalaset! Den har det lekts flitigt med nu på kvällen!!


Trött tröttare

Lisa!!! Är jättetrött nu, men dagen har varit väldigt bra, och Tova var helnöjd! Hon somnade så fort vi sa god natt! Det är slitigt att fylla år! :) Hon har fått mycket bra saker, lite kläder och roliga leksaker! I morgon blir det dagis för tjejerna, och jag ska försöka rösta i morgon... Måste göra vad man kan för ett regeringsskifte, även om det ser mörkt ut... :( Sen måste jag hoppa in på systemet och inhandla lite god dricka till helgens bravader, som jag förövrigt ser mycke fram emot!!!!

Tova provsitter sin nya stol! Det är en my...

img_0960 (MMS)

Tova provsitter sin nya stol! Det är en mycket nöjd 4 åring vill jag lova!!


Idag damp det ner blöjor här! Pampers Acti...

img_0954 (MMS)

Idag damp det ner blöjor här! Pampers Active Fit! Jättemjuka och verkade sitta väldigt bra, ska bli intressant att se om dom blir så där "svampiga" som pampers brukar bli...


Worth waiting fot!

img_0952 (MMS)

Worth waiting fot!


Nu ska det bakas kaka till kalaset!!!

img_0951 (MMS)

Nu ska det bakas kaka till kalaset!!!


Nu sitter vi på biblioteket och lyssnar på...

img_0932 (MMS)

Nu sitter vi på biblioteket och lyssnar på saga! Jättemysigt!


extra barn och pisshumör....

Ja, så har det varit idag... Är på dåligt humör, jag tror det beror på att jag går runt och har värk i ryggen... Det sätter sig i huvudet tillslut... Dessutom fick jag mens i natt så det gör väl sitt till också kan jag tänka mig... Har i alla fall prata med Lärarförsäkringar igen, angående min skada, och eftersom jag inteär bra än så utgår ännu en summa försäkringspengar... Jag tackar och tar emot, även om jag hellre haft en rygg som inte gör ont... Dom sa att det är bra om det finns journaler på mina besök hos kiropraktor eller liknande ifall jag få rbestående men så att de kan gå in och kika på mina journaler och göra en bedömning om vidare ersättning... Så mina planer att gå och få lite "svart" hjälp gick ju i stöpet, utan nu har jag bokat tid hod en kiropraktor/sjukgymnast så får vi se om han kan hjälpa mig... Hoppas kan man ju alltid...

Extra barn har jag också idag, Mio hängde med oss hem från dagis, så dom har lekt och haft jättekul heöa eftermiddagen. Nu ska vi snart cykla till mormor dör det vankas kvällsmat! Bara fröken E vaknar så ska vi dra oss.

Hoppas ni andra har en något bättre dag idag!

Tjing!

För övringt så längtar jag till helgen den 18-19/9 då jag och två kompisar ska åka till Karlstad och kika på Ladys Night! Sedan ska vi festa och ha det kul för att sedan sova på hotell innan det bär av hemåt! Ska bli SUPER KUL!!

BRÖLLOPET!!

Vilken dag det blev! Strålande solsken och underbar miljö ute i det fria på Tinas barndomsgård, det va hur fint som helst! Att där va fullt med folk och goda vänner gjorde inte stämningen sämre! Tjejerna var med under själva vigseln, men fick sedan snällt åka hem med farmor och farfar. Alva och Tova sov hos dom medan Elsa fick vara hemma där mormor passade henne. Hon hade varit hur snäll som helst, och inte varit ett dugg besvärlig! Jag skulle ju ljuga om jag sa att man inte va lite orolig.. Hon kan ju vara, ehrm... lite bestämd den damen... Men som sagt hade det gått jättebra, och så även med dom stora tjejerna hos farmor och farfar! Tack för hjälpen!!



Så här fina va mina tjejer!

Och så här fina var brudparet!!




Här är jag, Jonas och AnnaKarin under middagen!



och här är andra sidan av vårt bord, Anders, Carola och David!




Jag tog inte så mycket kort under kvällen, tyvärr, men ska försöka få tag på lite fler!


Det va en jätterolig kväll som jag kommer minnas länge!

Tack Herr och Fru Fuchs!

Så här blev det tillslut!!! Hoppas det kän...

img_0855 (MMS)

Så här blev det tillslut!!! Hoppas det känns rätt blan resten av gästerna! Nu är det snart dags!!


Vilken outfit gillar ni?!

Ja, att jag är velig är det ingen frågan om, men nu börjar jag få panik på mig själv!! Jag kan inte bestämma vilken klänning jag ska ha i morgon på bröllopet! VIll ni hjälpa mig?!



Den här, rosa volang, eller den här:



blå, glansig (behöver dock strykas...)


HJÄLP!!!!

Absolut sämsta helgen...

att vara sjuk på!! I morgon är det nämligen dags för ÅRETS HÄNDELSE!!!! Tina ska gifta sig, och det ska bli helt otroligt roligt att få vara med!!! Jag och Tina har kännt varandra sen vi var 4 år och började på kyrkans barntimme ute i V-bro... Det är bra länge.... Jag är så glad för hennes skull! Det ska bli så himla kul i morgon! Barnen ska vara med på själva cermonin, men sedan får dom åka till farmor och farfar/mormor så vi kan festa vidare! Har lite klädbekymmer dock... Cermoni och fest är utomhus, så det kommer säkerligen bli kallt!! Har planerat en tubklänning, men jag kommer frysa som bara den... Här kommer en liten kompromiss... Vad tror ni om den?!



Nu ska jag blunda en liten stund innan det är dags för kvällsmat hos mor. Jonas släppte av dom två minsta där medan han förljde med Alva till fotbollsträningen så att jag kunde vila. Jag har världens bästa sambo!

Tjing!

Är sjuk idag så det fick bli enklast möjli...

img_0806 (MMS)

Är sjuk idag så det fick bli enklast möjliga lunch... Omelett med potatis och lök! Enkelt och gott!


RSS 2.0