Nytt!! :)

Jepp, idag åkte vi till karlstad och Specsavers och hämtade ut mina nya glasögon! Är jättenöjd! Skönt med nya glas och ett par som sitter som dom ska!


Gött!

Tar med småtjejerna ut och äter glass i solen!!


Promenad!

Har precis kommit in efter en liten promenad! Det blev bara en knapp halvtimme men bättre än inget! :)

Måste börja röra på mig... Ska gå ner 5 kg innan sommaren, men jag fick en kalasstart med -2 kg första veckan! Så nu är det "bara" 3 kg kvar....

HEJA HEJA!

I em blir det yoga igen. Behagligt är nog det ord som beskriver det bäst. Jag gillar det och ser fram emot det! :)


Sköna söndag!

Dagen har bara rusat iväg! Förmiddagen spenderades ute med familjen.

Sen cyklade jag och tjejerna till mormor för lunch och mer bebismys! Man kan verkligen inte få nog av henne! :)

Sen hem igen, kompislek, simträning och avslutningsvis bugg för mamman! Idag va det dock trötta ben så vi orkade inte hela kvällen.

NU vankas det godis och film med maken!

En bra söndag!


Nu är det dags!

Jepp, nu kan vi inte stå emot barnens tjat längre... Nu är det dags att sätta upp studsmattan! Det är inte BARA....


Bebis!!

I morse utökades barnaskaran med en liten Lucia! Åsa och Christopher fick en liten tjej!!

Nu väntar vi på att dom ska komma hem så vi får snosa!!!


Biblioteket

Just nu sitter vi på biblioteket och lyssnar på saga.

Sedan är det full fart hela dagen! Kusinen fyller år så i em blir det kalas, innan det ska det handlas och käka lunch hos mormor! Sedan hoppas jag på massa mys ikväll!! :)


Njuter!

Den här tiden på året är så underbar! Solen värmer och man kan sitta ute och få lite energi! Man har hela sommaren framför sig. Jag älskar våren!


Värre och värre...

Ja Elsas "sandloppsbett" blir bara värre... Vi va upp till Svea under veckan och visade hennes utslag, och fick till svar att det troligen va sandloppsbett... Jag är tveksam... Nu har hon hela ryggen full och sår på benen eftersom hon kliar... Stackars liten...


Ledig dredag

Idag har skolan lov så även Alva är hemma idag. Skönt att inte behöva stressa ut på morgonen!

Tova har fått feber efter vaccinationen igår så hon är lite låg, så det får bli en lugn dg för henne. Alva ska leka med en kompis så henne ser jag nog inte mycket av idag! :)

Vi har börjar behandla tovas mage nu... Hon låg ju inlagd över jul för ett år sen med förstoppning och va jättedålig. Och sen dess har inte magen funkat alls bra... Hon bajsar små små kulor bara... Så efter ett besök hos BVC igår så ska vi nu ge henne nåt slags frön varje dag i några månader så att magen kommer igång. Hon fick forlax igår och det hjälper bra! Så nu hoppas vi att detta funkar så hon slipper mer magont!


Dans

Sitter och kikar på Tovas dans. Hon tycker att det är jättekul, men hon har lite svårt med koordinationen stackarn.... Men hon kämpar på! :)

Dagen har gått fort idag, barn till skola och dagis, BVC med Tova, lunch hemma, promenad till dagis och hämta barn, hem och steka våfflor som avnjöts ute i solen tillsammans med syster och barnen, sen iväg på dans.

Jag är trött och längtar efter att få slå ner rumpan i soffan ikväll!


Bvc

Dags för tovas 5.5 års koll.. Hon är inte direkt sugen så jag hoppas att chokladen i väskan är muta nog.... :)


Sur...

Jag är sur och grinig och på allmänt dåligt humör bara... Huvudet hänger inte med som jag vill och jag blir stressad... Hur jag än vrider och vänder så blir det inte bra...

Jonas försöker stötta och puscha, men jag blir bara irriterad... Stackarn, han ska ha en stor eloge för att han står ut med mig...! Jag försöker komma ihåg att tala om för honom ofta hur mycket jag uppskattar allt han gör för mig och för allt stöd, men dagar som den här orkar jag bara inte med mig själv, och då är det lätt att han får sig en skopa också....

Dåligt samvete är bara förnamnet...

I morgon ska jag bara träna på morgonen, sen ska jag stänga in mig hemma och inte prata med nån på hela dan.... Skitdag....


Mitt andra hem...

Ja, ungefär så känns det... Sjukhuset.... Minst 3 ggr varje vecka är jag här.. Läkarbesök, rehabträning, mindfullness, yoga.... Jag hoppas bara att min vilja att bli bra räcker till och lönar sig i slutet!


Hockry

Sitter i systers soffa, moffar godis och kikar på hockey! Spännande minsann!


EGENTID

Åh va gött.... Tyst och lugnt... Bara jag hemma! Det är så gött! Det har krävts lite tid för mig att komma över mitt dåliga samvete över att lämna barnen på dagis och själv åka hem... Men nu vet jag att det är precis det här jag behöver. Landa lite bara JAG!

Nu blir det tonfiskröra i pitabröd och Hem till gården!


Onsdag=träning

Ja fy fasen.... Idag tar det emot att gå ur bilen och in och träna.... Är trött och sliten och ryggen värker redan efter att ha sprungit i skidbacken med tjejerna och efter buggen i söndags...

Men det känns säkert bättre efter en dusch och jag får krypa ner i soffan och fortsätta med min bok!

Så, iväg nu, Lisa!!!


Kvällsmacka!

Nu sjunker jag ner i soffan med dom stora tjejerna och käkar lite efter en eftermiddag ute med korvgrillning, trädbeskärning och lek!

Jag räknade till ca 10 ungar som sprang omkring på anneviplan och lekte ihop! Det tycker jag är så kul när det bara svänger förbi kompisar till barnen och så träffar dom fler och kan leka ute tillsammans allihop! Härligt med vår och utelekarväder! :)


En chansning....

...som gick hem!!

Ja idag fick jag plötsligt för mig att jag ville ha lockigt hår! Köpte mig en hempermanent och satte mamma i arbete! Så nu sitter jag här lockig och fin! Ja, så här långt är jag riktigt nöjd! Precis lagom lockigt är det än så länge! KUL!

Jag har även varit i Karlstad och beställt nya finfina glasögon som jag väntar på nu! Kul med lite förändring!


Nu är det FREDAGSMYS!!

Barnen ligger och mamma och pappa sjunker ner i soffan med ett glas vin, chips och godis! :)

Fredagskvällar är helt klart veckans höjdpunkt!

I morgon ska vi nog dra till Högheden för lite slalom för tjejerna, och sedan avslutad dagen med schlagermys med systeryster med familj!


Helg på ingång!

Ja, nu är helgen här men här hos oss flyter dagarna ihop... Hela familjen har varit krassliga under veckan, så Jonas har varit hemma från jobbet ett par dagar....
Jag håller på att bli galen när han är sjuk... Han är verkligen världssämst på att va sjuk!! Han kan inte bara gå och lägga sig, utan måste va uppe och funka som vanligt, vilket gör att jag inte heller kan vila som jag vill...

Jag har fått ändrade mediciner igen, jag förstår inte att det ska va så svårt att få dom bra.. Nu ska jag tillbaka på de jag startade med, hoppas magen håller den här gången...

Nu är det bara några veckor kvar till jag börjar nya jobbet! Det ska bli kul, nervöst och spännande!

Vi ska inleda den här fredagen med lite fika! Idag blev det muffins med crumble!


Trägen vinner!

Grannen mittemot fattade piken! :)


Bortskämda...

...ja, säkerligen på fler än en punkt men just nu va jag bortskämd med en mild vinter och en tidig vår! Helt perfekt i mitt tycke... Bakslaget idag är inte välkommet, nånstans...

Att Elsa sov extra gott och fick väckas, bilen va insnöad och fick skottas ut och att det va isgata va verkligen inte heller välkommet... En kvart senare än vanligt ramlade vi in på skolan...!

När jag skottade passade jag på att skicka en pik till våra grannar som vi dela postlådsrad med... Nu råkar det va så att raden står utanför vår ingång, men det kan väl inte betyda att vi ska skotta framför dom, varje gång...?! Så här ser det ut nu!


Nu har jag skottat lite så nu ska jag och sjuklingen Elsa krypa ner i soffan och kolla på ScobiDoo!


Fika!

Hamnade på Ica i vanlig ordning, och i em blir det fika med gifflar-vanilj! Smask!


Vårstäd i garderoben!

Under helgen och veckan så har mitt projekt varit min garderob... SUCK! Varför samlar man på sig så mycket kläder som man aldrig använder, samtidigt står man ju där utan ett enda plagg att ha på sig när man väl ska ha nåt....

Så nu rensade jag rejält! Bort med massa klädet som det igentligen inte är nåt fel på men som aldrig används! Det får gå till erikshälpen eller nån insamling så nån annan kan få slita dom istället!

MEN, om man nu är duktig och slänger massa kläder, då måste det ju vara rent sunt förnuft att det behöver flytta in nya! Här är några av mina nya vänner som nu hänger i min garderob och väntar på att bli använda! :)


Träning...

Träning låter lite i överkant med det som jag pysslar med just nu... Lätta övningar, nästan inga vikter alls men det är så det ska va, enligt dom som säger sig veta bäst....

Att jag tränar till Lisa Ekdahl säger en del om tempot....! :)


Vitt & fräscht!

ÄNTLIGEN!!! Ja, det är nog ordet som bäst beskriver hur det känns! Äntligen har vi hittat ett matsalsbord som vi båda är nöjda med, och vi gjorde faktiskt slag i saken och köpte det under helgen!

Jag har, utan makens samtycke, letat efter ett bord som fyller alla våra kriterier, ända sen vi va klara med matsalen... Och nu äntligen hittade vi det! Stort, utan iläggskivor, enkelt och hyfsat prisvärt! Jag är såååå nöjd med resultatet! Hela matsalen blev ett helt nytt rum, precis så som vi ville ha det!

Bröllopspengarna som snällt väntat på banken kom väl till pass! Så TACK alla som bidragit till vår fina möbel! :)

Nu återgår bara att inviga det med nära och kära! :)


Sköna söndag!

Sitter i tveta byggdegård och kikar på alla duktiga dansare! Själv vilar jag fötterna lite.

Är ganska seg idag och har varit så ett par dagar.... Lite justering i medicinerna vilket gör att huvudet är ganska segt... Får hoppas det släpper efter ett par dagar, det är sagt så... :/

I morgon ska jag prova på yoga/avslappning, på inrådan av min sjukgymnast... Ska bli spännande....


Kalasdax!

Idag styrde vi återigen kosan mot Karlstad! Faster Anna firar ny lägenhet och födelsedag! Vi bjöds på kanongod mat och nu vankas det efterrätt! :)


Lördagsmys!

Ikväll blir det lyxkäk här på återslöp! :) Åsa och Christoher kom hit med massa smakiga grejer!


Barnfri lördag!!

Nu är jag och maken på väg till Karlstad. Vi ska kika på nytt bord till matsalen, äntligen! Vi önskade oss pengar när vi gifte oss så jag hoppas kunna spendera dessa nu! :)


Mina nya partner...

Jag har fått en ny bästa kompis.... Den här lilla manicken ska följa mig dom närmaste veckorna för att se om ryggen kan må bättre av detta.... Vi får väl se...


Hektiskt dag med mys!

Dagen började med att Elsa väckte mig, och alla mina tjejer hade krupit ner bredvid varann i vår säng! :) det gör en varm i mammahjärtat!

Efter frukost va det dags för ett inte lika mysigt inslag... Nytt tandläkarbesök för Alva.... När vi va där förra veckan så skrämde tandläkaren henne rejält... Han slet och drog och tryckte tillbaka henne i stolen när hon blev lessen.... Så tigern kom fram och jag bad att få en ny tid snarast, men en annan tandläkare!

Så idag va det dags. Vi fick en jättemysigt kvinnlig tandläkare som va väldigt lugn och metodisk! Men tyvärr hjälpte det inte när det va dags att ta kort, det knöt sig direkt... Vilket gör mig ännu mer förbannad på tandläkare nr 1!! Alva hade ju redan bestämt sig för att det skulle vara hemsk, baserat på tidigare upplevelser... Det är ju så människan funkar....

Hmm.... Ny tid i höst, träningssaker med hem och en ledsen Alva blev resultatet... Stackarn kommer ju va livrädd för tandläkaren resten av livet.... :(


I em ska vi i alla fall gå på bio, och mysa riktigt och tänka på annat. Moroten, en egen parfym, får stå kvar i skåpet tills korten är tagna! :)

Nu, frukost och läsning!


RSS 2.0