första natten...

...har gått riktigt bra! Tjejerna har sovit jätteskönt i sina nya sängar! Dom somnade jättegott var för sig igår kväll! Jag va lite nervös för att dom skulle känna sig ensamma och bli lessna så jag va tvungen att smyga upp och kika till dom flera gånger...! Hönsmamma?!?!

Idag har Tova cyklat hela vägen till dagis utan stödhjul på cykeln! Hon har till och med lärt sig stanna, och hon är sååå stolt! (mamma med) Hon är ju inte ens 4 år, och jag hade tänkt vänta till nästa år med att ta bort dom, men så krånglade det ena stödhjulet och lossnade hela tiden så jag tröttnade på att skruva fast det i tid och otid... så då rök dom, och ungen kunde ju utan! :-) Att starta är fortfarande svårt, så där få jag hjälpa henne. Jag fick småspringa till dagis i morse för att hänga med dom, det går uppenbarligen fortare att cykla utan stödhjul... :-)

Nu vill Elsa ha lite uppmärksamhet,och troligen lite mellanmål!



Hej så länge!

invigning!

Idag har vi äntligen invigt barnens nya rum! Jag tror att dom blev riktigt nöjda! Åsa och barnen, farmor och faster, mormor, Anna och Husse kom för att vara med! Faster Anna hade med dumlekladdkaka som vi fikade på efteråt. *smask*

Här kommer lite bilder från kvällen!









Dom fick fina skrivbordsunderlägg av mormor, Anna och Åsa och co. Mycket uppskattade!



Av farmor och farfar fick dom fina skyltar till dörrarna!




Så nu ska vi se hur det går att sova ensamma i natt! Fram till nu har dom delat rum, och det blir nog lite konstigt att sova själva!

SNART!

Snart, snart, snart finns denna i mina ägor!!! *längtar*

skönsång och massage!

Idag väcktes jag av skönsång av mina underbara små tjejer! "vad är det för en dag..." kom dom och sjöng kl 7 i morse! Dom hade med sig paket och kaffe och kladdkaka! Tyvärr hade de inte hunnit klart med korten som de tydligen höll på med på dagis, men de skulle jag få i eftermiddag istället! *godingar*

Dagen så här långt har varit riktigt lugn, jag plockar lite överallt, ska försöka duka innan jag åker ner till stanoch käkar lunch med Jonas! *mys* Vet inte rikitgt vart vi ska käka med det brukar lösa sig. Jag ska se om det kommer lite bilder från kalaset som ägen rum kl 5 i eftermiddag. Det blir väldigt enkelt med smörgås till kvällsmat och cheesecake och hallon till efterätt!

Nu ska jag fortsätta min jakt på ett renare hem!

Min lilla bebis håller på att bli stor! El...

dsc01062 (MMS)

Min lilla bebis håller på att bli stor! Elsa kryper som bara den nu, och har även börjat resa sig mot saker. Än så länge står hon oftast så här, men ibland står hon även på fötterna...! Jag hade ju tänkt att hon skulle vara min lilla bebis ett bra tag till...! Idag har vi haft Annakarin och Adrian här på kaffe och skitprat! Mycket trevligt! Jag hade ställt mig in på en välbehövlig städdag inför min födelsedag i morgon, men så ringde Annakarin och ville komma över, och vad gör man inte? ;-) tjejerna hängde med åsa och barnen till åmål efter dagis, så nu är det bara jag och mini hemma. Ikväll rymmer jag hemifrån ett par timmar och åker med syster och co till karlstad för lite 3D bio! Ska bli mycket trevligt! Nu ska jag se om Elsa är på städhumör så jag får fortsätta här! Ha en bra eftermiddag alla!


Ny vecka på ingång...

Ja, här går det undan... Redan måndag igen och länghelgen är slut... Men vi har hunnit med en hel del de senaste dagarna, det mesta kretsar ju runt att få barnens rum klara nu,och nu är det inte långt borta! Bokhyllorna är tapetserade med samma tapet som fonndväggen, stolar är målade och ihopmonterade... Jonas ska måla det sista i morgon, sen är det bara att städa ut ordentligt och sedan börja ställa in möblerna och fixa lite mysigt! Det ska bli kul, och jag vet att barnen, särskilt Alva, väntar som bara den!

Helgen inleddes på fredag med ett besök på nya vårdcentralen men Tova. Hon har varit förkyld bra länge,och natt till fredag gråt och och klagade på örat så det var bara att ringa upp och få tid.. Och visst var det en kraftig öroninflammation, IGEN!!! :-( Stackars liten... Så nu ör det kåvepenin ett tag framöver... Jag ska även ringa till öron och be att få en ny bedömning ang rör för Tova... Läkaren vi var hos nu tyckte att det kanske vore läge att kolla upp detta igen.. Sist vi var på öron med Tova så sa han att om det blir fler inflammationer så kunde det bli aktuellt med rör för henne... *suck* Det är inget som lockar faktiskt...

På lördag var det vårmarknad, och eftersom det regnade som tusan fick Jonas stanna hemm med Elsa, medan jag, Alva och Tova åkte ner för att möta upp Jan och barnen och ta en snabb sväng på stan.. Ingen hit i regn, men barnen var nöjda i alla fall!
Sedan drog vi videra till Karlstad för att köpa lite lampor och annan inredning till barnens rum. De fick nya sängar, bokhylla, lite lampor och annat "pynt" (det mesta i rosa....) och ett begagnat skrivbord som hämtades på vägen!

Dagen har spenderats här hemma med mer pyssel i rummen, och avslutades med ett pass i bassängen! 2500 m simmade vi idag,och det var rätt lätt idag! Kändes riktigt skönt! För er som missat detta så ska jag och mina syskon simma Vansbrosimmet.... 3000 meter i iskallt vatten.... Längden känns inte alls så skrämmande som temeraturen på vattnet.... Jag ångrar mig ganska kraftigt faktiskt.... Kommer frysa ihjäl! Jag som är såååå frusen!

Nu blir det sängen för mig, i morgon börjar vardagen igen med en cykeltur till dagis med barnen!

God natt!


Här ska jag spendera min förmiddag... Trod...

dsc01057 (MMS)

Här ska jag spendera min förmiddag... Trodde Alva skulle på fotbollsträning, men fick som tur va se att det va inställt idag! Det hade ju varit tråkigt att åka dit bara för att vända... Det är ju inte "bara" att åka iväg med tre barn... Gårdagens tripp till karlstad var lyckad, och förutom nya sängar till barnen hittade vi en del "pynt" till deras nya rum.


nu rullar det på ganska fort....

...med barnens rum! Vi har ju byggt ut huset ganska rejält, och nu äntligen ska barnen få egna rum! Fram tills nu har Alva och Tova delat på ett litet rum, vilket inte har varit några problem för dom igentligen, bara det att det finns liksom ingenstans att göra av alla grejer! Dom har ju mängder av leksaker som de inte har en aning om eftersom de försvinner bland allt annat.. Det ska bli så skönt att få sortera in deras leksaker i olika rum, och det kommer även att bli en rejäl urrensning! Allt trasigt och halvdant ryker!! Tjejerna tycker nog att det är mysigt att sova tillsammans, men jag hoppas att dom ska kunna sova var för sig också...! Även lilla Elsa ska få ett eget rum så småningom, men det får bli efter sommarn...  Här kommer ett smakprov på tapetensoom barnen valde till sina fondväggar. Som tur var så ville dom ha samma!!


När tjejernas rum är klara ska vi ta lite ledigt från all renovering,och ta tag i trädgården, och inte minst BÅTEN! Vi måste fixa lite med den innan det är dags för sjösättning och SEMESTER!! Jag längtar Så efter att få lite ledig tid tillsammans hela familjen! Nu har det varit så intensivt med all renovering och utbygge, så vi hinner liksom inte hitta på något tillsammans, och gör man nåt ihop hela familjen så får man nästan dåligt samvete för att man inte är hemma och grejar.. Därför känns det UNDERBART att Jonas har fått igenom 6 VECKORS ledigt i sommar! Vi ska åka mycke båt, och bara vara tillsammans! Detta är från i somras när barnens kusiner va med oss på en tur!

Ja, så va det dags igen... Tova har gråtit...

dsc01054 (MMS)

Ja, så va det dags igen... Tova har gråtit av och till hela natten, och efter ett besök på VC så blir det penicillin för öroninflammation.... *suck*


barnrum på G!!

Idag har jag inlett "operation Inreda barnrum" på allvar! Jag har börjat fixa till barnens skrivbordsstolar, och skrivit en lååång lista som ska inhandlas på IKEA, dit vi troligen åker på lördag eftermiddag. Barnen ska få nya sängar, och diverse inredning till nya rummen! Alva har beställt en särskild taklampa som hon suktat efter länge. Det ska bli kul att få göra i ordning nu! Jonas håller på att sätta upp lister, några fler som ska målas, sen är det dags! Hoppas att barnen ska bli nöjda!


BJuder på lite bilder här på mina älskade!

Så här glad blir man när man får bada i diskhon! Man tager vad man haver! ;-)

Min goa fotbollstjej!

Ett besök i lekparken!

Alva på dansuppvisning! Både hon och Tova va riktigt duktiga, och det va två stolta tjejer efteråt!!


favvobebis!

Här är min favvobild av Mini just nu!


börja blogga kanske...?

Ja, det är frågan....
Brukar inte vara så bra på att får ner tankar i text, men jag är liiite sugen på att göra ett försök... 
Just nu har jag avnjutit en timme i lugn och ro, helt ensam här hemm medan Jonas och barnen åkte till Musikskolans avslutning och åt tårta! 


 Nyduschad  i pjamasbrallor och myströja! Dessutom med godis i munnen! det är mammalyx det!!

Nu sitter jag uppkrupen i soffan, nyduschad och med en godisskål! Det är mammalyx det! Jag ska strax gå upp och stoppa barnen i säng. Dom har varit inne med mig hela dagen, och det känns kan jag lova! Både på mitt och deras humör! Puh!


RSS 2.0